BB's

 

Wij van Outdoor brielle staan niet altijd bekend van je mag bij on s elk type cq merk schieten dit was niet voor niks onze strenge regel.

De kwaliteit van BB’s, oftewel biologisch afbreekbare kogels, verschilt per merk. Het terrein van Outdoor Brielle is eigen bezit wat betekent dat een streng BB beleid noodzakelijk is. Een eventuele bodemsanering als gevolg van vervuiling door miljoenen BB’s moet voorkomen worden. Daarom mag bij Outdoor Brielle alleen gebruik gemaakt worden van de volgende merken:

Alleen 100 % bio bb's zijn toegestaan.

  • Bij twijfel neem contact op met ons.

Witte, plastic, felgekleurde en niet afbreekbare BB’s zijn verboden. Alle andere merken, ondanks een eventuele vermeldingen dat de BB biologisch afbreekbaar is, zijn verboden. Er word namelijk al bij 20 % biologisch gezegd dat ze afbreekbaar zijn dit is niet het geval.

Bij niet naleven van bovenstaand BB beleid wordt u de toegang tot ons terrein ontzegd.

Als u witte, plastic, felgekleurde, of niet afbreekbare kogels gebruikt wordt de politie ingeschakeld en worden de kosten voor het saneren van de grond op u verhaalt.  

Bij twijfel kunt u altijd de aanwezige organisator om advies vragen.

Nieuwe regels Bio BB’s (dit komt helaas nu pas van de NABV in onze infobox terecht)

Afgelopen week informeerde de NABV ons dat sommige Bio BB’s metalen bevatten. Dat nieuws heeft ons niet helemaal overvallen.

 

Wij hadden al een onderscheid gemaakt in de diversitijd.

We zullen op ons veld bb's blijven handhaven maar dan alleen de bb's die je bij  ons direct koopt. (eigen bb's zijn niet meer toegestaan).

Bij Open skirms kan je alleen nog met onze bb's schieten die voor een normaal tarief worden angeboden. Helaas is dit alleen 0,20 gram.

Tekst NAVB:

Uit onderzoeken die de NABV heeft laten uitvoeren, blijkt dat meerdere Bio BB’s metalen bevatten.
Dat is niet schadelijk voor de gezondheid en ook niet giftig voor planten. Maar als die BB’s in de grond komen, is er mogelijk een risico op bodemverontreiniging.

Als je meer wilt weten hierover, bekijk dan de website van de NABV: https://www.nabv.nl/dossier-bio-bb/

 

Vebon TUV

Copyright 2022
Disclaimer Website door Topsite